fbpx

Khora Exposure

Khora Exposure er en virtual reality platform der anvendes som et redskab af fagpersoner i kommuner, regioner og privatpraktiserende psykologer indenfor rehabilitering, beskæftigelse og mestring af eget liv.

 

Aarhus Kommune
Slagelse Kommune
Helsingør Kommune
Aabenraa Kommune
Sønderborg Kommune
Solrød Kommune
Favrskov Kommune
Holbæk Kommune
Køge Kommune
Thisted Kommune
Middelfart Kommune
Region Midtjylland
Kompetencecenter Skanderborg
Quick Care

Hvad er Khora Exposure?

Khora Exposure er en interaktiv og justerbar virtual reality platform, som bl.a. anvendes i kommuner, regioner og hos privatpraktiserende psykologer. Khora Exposure er et redskab som kan bruges til rehabilitering og mestring af eget liv.

Platformen indeholder blandt andet validerede videoer orienteret mod social angst. Filmene er inddelt i eksponeringstrin, hvor der løbende udvikles nye film i tæt samarbejde med psykologer og brugere.

Derudover indeholder platformen en række uddannelse-, beskæftigelse- og integrationsorienterede projekter, der er udviklet i samarbejde med partnere og kunder.

Åndedrætsøvelser og restorative oplevelser i virtual reality er også en del af Khora Exposure. De hjælper til at finde ro og skabe fokuseret afledning.

Hvad tilbyder vi?

For kommuner
For regioner

VR-platformen Khora Exposure bruges blandt andet som redskab i kommuner, til støtte borgerne i at mestre eget liv, og dermed komme tættere på uddannelse eller beskæftigelse eller blot mestre hverdagens gøremål. Som f.eks. kan være det at tage offentlig transport, eller handle ind i supermarkedet.

Platformen indeholder et stort bibliotek af VR-videoer/produktioner hvor borgeren blandt andet kan træne beskæftigelses relaterede situationer som kan være udfordrende, f.eks.” jobsamtalen” eller “første dag i den nye kantine” eller eksamen på studiet.

Ydermere indeholder platformen flere professionelt producerede VR-produktioner, med blandt andet virksomhedsbesøg. Disse projekter kan bruges til at give borgeren indblik i forskellige brancher, og muliggør det muligt for borgeren at få et realistisk indblik i et job, som dermed hurtigt kan afklare med sig selv, om han/hun kan se sig selv som f.eks. industrislagter, tømrer, eller medarbejder i supermarked. Dette har vist sig at være en god måde at mindske antallet af ressourcekrævende og praktikforløb i virksomheder, hvor borgeren efter kort tid ikke trives, da arbejdspladsen måske ikke levede op til borgernes forventninger.

Socialangst er en af de hyppigste psykiske lidelser I Danmark, og er desuden ofte forbundet langvarig personlige konsekvenser for dem, der er ramt af lidelsen. Khora Exposure har i samarbejde med fagpersoner og brugere, udviklet en række kategorier af validerede VR-eksponering film inddelt i eksponeringstrin. Disse VR-film er specifikt målrettet mennesker der er lider af socialangst.

Scenarierne i Khora Exposure er udviklet i tæt samarbejde med psykologer og forskere der har defineret opbygningen og indholdet, disse scenarier bruges blandt andet i verdens største VR- forskningsprojekt som udføres af Region Hovedstadens Psykiatri og dets resultater vil vejlede fremtidig klinisk brug af virtual reality i en lang række behandlingsformer og problemstillinger.

Indenfor den kognitive terapeutiske tilgang, indgår der i behandlingen af socialangst øvelser hvor individet udsætter sig for sociale situationer, som vedkommende plejer at undgå. Dette kaldes eksponeringsterapi. Dette kan nu udføres i VR, hvilket betyder at behandleren kan arbejde med eksponering i et trygt og kontrolleret miljø som f.eks. borgerens eget hjem, eller behandlerens eget kontor, og dermed også nedsætte behovet for transport til f.eks. indkøbscentret.

TV2 Nyhederne om” SO REAL Projektet” og arbejdet med angsteksponering  i praksis

En af de førende forskere  indenfor VR-eksponering, Benjamin Arnfred, ph.d. studerende hos Region H psykiati forklarer i indslaget om sit VR-forskningsstudie “SO REAL”. (læs mere under “forskningsprojekter” nedenfor)

Derudover viser Michael Berdiin Hansen, Socialfaglig medarbejder og mentor hos Kompetancecenter Skanderborg hvordan der arbejdes med VR og social angst i praksis med en af deres borgere.

Hvad indeholder platformen?

Det siger andre

“I mit daglige virke har jeg stor fokus på læring og udvikling, hvilket KHORA EXPOSURE understøtter, især da VR-filmene er niveauinddelt. Jeg starter på det niveau, som giver mening for den enkelte, og efterfølgende lader borgeren stige i niveau i takt med, at borgeren modtager strategier til håndtering af oplevelserne.”

– Cecilie Iversen
Ergoterapeut i FREMDRIFT | Aalborg Kommune

“Khora Exposure er super brugervenlig. Appen er nem at bruge også selvom, man ikke har teknisk “know how”. Hvis jeg kan, så kan alle!”

–  Hanne Flyvholm
Psykolog | Privat Praksis, Aalborgpsykologer

“Som medarbejder er det rigtig fedt at arbejde med udgangspunkt i filmene fra Khora Exposure, fordi jeg har mulighed for at matche den virtuelle verden med borgerens behov bedst muligt.”

– Cecilie Iversen
Ergoterapeut i FREMDRIFT | Aalborg Kommune

“Fordelen ved eksponering i virtual reality er, at du kan fastholde fortroligheden. Med VR bliver du i et beskyttet og fortroligt område, fordi du ikke forlader terapilokalet.”

– Peter Bang
Psykolog og Ph.D studerende på SOREAL projektet | Copenhagen Research Center for Mental Health

“Ved hjælp af Virtual Reality, har vi fået et innovativt velfærdsteknologisk redskab, der hjælper til at facilitere den igangværende indsats for borgere med angst. I stedet for at tage en fysisk tur i fx supermarkedet, kan vi tage ind i supermarkedet i et trygt rum og sammen udfordre og udforske angsten med borgerne.”

– Socialfaglig medarbejder
Ergoterapeut | Afdelingen for Socialpsykiatri og Beskæftigelse Kompetencecenter Skanderborg

Samarbejdspartnere

Region H Psykiatri
Region Syddanmark
Myrup & Nyhauge
SyncSense

Kontakt os

Kontakt os for et uforpligtende møde.

Contact-Khora Exposure

Mads Nathaniel Lopes

Mads Nathaniel Lopes

Product Owner

E-Mail-white-outline-icon 
Phone-White-Outline-icon  +45 27 30 84 38

Tilmeld dig Khora Exposures Nyhedsbrev

* indicates required